Лекция по онлайн безопасност за футболистите в ДЮШ на Локомотив

ПФК Локомотив и Фенклуб Локомотив организираха среща на тема “Онлайн (без)опасност”, насочена към младите футболисти от ДЮШ. На нея присъстваха също родители и треньори от школата. Лектори на събитието бяха Деян Благоев и Диана Хаджиева – специалисти с богат опит в сферата на безрисковото ползване на интернет.

По време на лекцията се представиха много и различни примери за онлайн престъпност и по какви начини малолетните могат да пострадат или неволно да станат съпричастни към нея. Специалистите обясниха подробно на присъстващите фрази като “онлайн терор” и “фалшиви новини” и последствията от тях за живота ни, семействата ни и другите около нас. Бе отделено и специално внимание на истинността на данните, които даваме за себе си в социалните мрежи и как това би ни защитило от недоброжелатели в интернет пространството.

Работата на Деян е награждавана от г-н Румен Радев – президент на Република България, ГДБОП и Държавна агенция за закрила на детето. За още по-добра осведоменост по темата за безопастно ползване на интернет на подрастващите и техните родители се препоръчва да посетят сайта на Център за безопасен интернет: https://www.safenet.bg/bg/ или да се обадят на телефон: 124 123.