Локомотив U17 започна с победа участието си в турнира на Христо Бонев

Юношеският тим на Локомотив U17 започна по прекрасен начин второто издание на турнира под егидата на Христо Бонев. “Черно-белите” спечелиха с 1:0 над ДИТ (София), които са част от Септември (София). Единственото попадение в срещата бе дело на Ириней Айлов. Така Локомотив U17 направи подарък на всички привърженици по случай 91-ят рожден ден на тима.

Срещата започна с натиск на Локомотив. Няколко поредни корнера пред вратата на ДИТ затрудниха съперника, но гол не падна. В 10-та минута на срещата след едно центриране Ириней Айлов засече топката и откри резултата за 1:0. В 13-та минута прехвърлящ удар от страна на съперника бе спасен с вещина от стража на “черно-белите” Йордан Йотов. До края на полувремето Локомотив доминираше и стигна до няколко добри възможности. В 45-та минута Филип Колев нахлу от дясно, матира двама защитници в розово, и подаде към Иван Кънев, който стреля, но във вратаря на ДИТ.

През втората част нещата не се промениха и “черно-белите” бяха по-активния отбор. Шансове пред гола имаха Златко Христев, Павлин Стойчев, Филип Колев и Петко Петков, а два гола бяха отменени заради засада. Отборът на ДИТ се отчете с една горна греда в средата на втората част.