Николай Греков за началото на сезона при набор 2008

Отборът на Локомотив набор 2008 започва след броени дни участието си в първенството Деца Център. Техният наставник Николай Греков, който миналия сезон води набор 2007 и го изведе до първото място, се съгласи да даде интервю преди началото на сезона:

Децата от набор 2008 ще играят за първа година формат Футбол 11. Нашият тим е сбор от двата отбора на Локомотив, които имахме. Присъединиха се към нас доста деца от Кронос, привлякохме по един играч от Рудозем и Харманли.

Фактически това е новосформиран отбор и състезателите тренират заедно от началото на юни, когато направихме и подбора кои деца да останат. Сега имаме група от 24 футболисти и това е добре, с оглед конкуренцията в отбора. Готвим се вече 2 месеца заедно и ни предстои в понеделник първи кръг от първенството Деца Център (р. 2008) – гостуваме на Родопа в Смолян.

Радостен съм от качествата и потенциала на децата, но най-вече съм доволен от тяхното старание. Два месеца не е много време да се изгради нов отбор, но вече се виждат някои работи, които искам да показваме във всеки мач – себераздаване, борбеност, агресия и изграждане на колективен дух. Освен чисто футболните неща, които работим всеки ден, аз изисквам от тях да играят постоянно със самочувствие и да преследват победата във всеки един мач. Те са състезали на Локомотив и трябва да се опитват да доминират и да показват качествата си.

Изиграхме общо 9 контроли – победихме Хебър (9:1), Септември София (3:1 и 2:1), Ботев Пловдив (2:0), ЦСКА (1:0), Лидер (4:0), Рудозем (8:1), завършихме наравно с Берое (1:1) и допуснахме поражение от ФА Пловдив (1:3).

Убеден съм, че се подготвихме добре, имам доверие на всяко едно дете, че ще даде всичко от себе си във всяка среща.”