Отборът на Локомотив U17 покори връх Мусала

Отборът на Локомотив (Пловдив) U17 покори днес най-високия връх на Балканите – Мусала. “Черно-белите” са на лагер в Боровец и днес се възползваха от прекрасното време за разходка сред природата.

Треньорът Кириякос Георгиу, помощник треньорът Никола Солаков, треньорът на вратарите Минко Жилков и докторът Здравко Айолов се изкачиха без проблеми до върха заедно със своите възпитаници. От Боровец те стигнаха до хижа “Ястребец” благодарение на кабинковия лифт, а от там започна и прехода в планината, съпътстван със спиращи дъха гледки. След повече от 2 часа Локомотив покори Мусала, а отборът не пропусна да си направи и снимки за спомен.

Разходката бе и награда за “черно-белите” състезатели, които записаха много силно представяне в първата си контрола от подготовката. Локомотив завърши наравно 1:1 с Берое, но възпитаниците на Кириякос Георгиу доминираха в срещата. “Зелените” поведоха в резултата в 60-та минута чрез Маджаров, но Илия Смилянов възстанови равенството. Локомотив записа цели 13 точки удара, като с изстрели в очертанията на вратата се отчетоха Татаров, Табаков, Смилянов, Зелямов, Русков, Лебанов и Мавродиев.

Лагерът за Локомотив U17 приключва на 15 август, а до тогава предстоят още две контроли на базата в Говедарци – срещу Левски и Лудогорец на 11-ти и 14-ти август.