Становище на ръководството на клуба относно детско-юношеската школа

dushОфициално становище на Ръководството на ПФК „Локомотив 1926“ Пловдив, по въпроса за целите в ДЮШ, приемането и освобождаването на състезатели, броя на отборите и избягването всякакви спекулации във връзка с написаното до тук

Приоритетът на ДЮШ на Локомотив е оптимизирането на учебно тренировъчния процес на представителните гарнитури, на които се разчита да подготвят бъдещи професионални футболисти.

За да се подобри ефективността на тренировъчния процес и за да се възвърне продуктивността на школата, е необходимо да се създаде възможно най-конкурентната среда!

Това изисква да се покрият ясни критерии и да се уточни кои деца отговарят в момента на тези критерии и кои не! След това задължително трябва да се подсигурят нужния брой тренировки и конкуренция в отборите, за да се развива таланта на всеки състезател и да се повишава неговото майсторство.

Спрямо наличните в момента терени за тренировка и мачове ще се опитаме да позволим на максимален брой деца да покажат своите способности, но сами разбирате, че тази бройка е лимитирана в определени граници!

Към днешна дата имаме 14 гарнитури, които тренират и се състезават от името на Локомотив. След училище от 14.30 до 20.00 часа всеки ден успяваме да предоставим време за тренировки на всяка една от тях!

Замислено е разширяване на базата и в зависимост от това след 1.06.2016 година ще обявим максималния  брой  приети от нас деца,  трениращи в ДЮШ на ПФК Локомотив 1926.

В зависимост от капацитета на игрищата в школата ще бъдат уточнени броят на представителните и дублиращи гарнитури в ДЮШ на ПФК Локомотив 1926 Пловдив.

На 1.06.2016 година ще бъде представена и оценка на всеки състезател, какво е неговото моментно състояние и покрива ли той критериите за участник в представителен отбор.

Състезател, който не покрива критериите за представителния отбор и в неговата възрастова група няма дублираща гарнитура, ще бъде препоръчан на детски футболни школи, с които работим по единна методика. Така, по примера на много Европейски грандове, ще изградим мрежа от сателитни детско-юношески школи, които скаутите на ДЮШ ще наблюдават и препоръчват най-изявените към момента деца.

Родителите на състезатели, които са отправили обидни постове по адрес на Ръководството на Локомотив 1926, да прочетат и спазват точка 6 от „Правилника за реда в ДЮШ на ПФК“Локомотив 1926“ Пловдив, който е публикуван в раздел ДЮШ на официалния сайт на Клуба!

Leave a Reply