Стартира третият международен футболен турнир за юноши до 17 години

Днес, 23 юли, на стадион „Искър“ в Самоков бе даден старт на третото издание на международния футболен турнир за юноши до 17-годишна възраст под егидата на Христо Бонев. На официалната церемония по откриване на първенството присъстваха кметът на Самоков Владимир Георгиев и народният представител Валентин Милушев. 

Патронът на турнира Христо Бонев пожела успех на всички участници и призова за още повече подкрепа за развитието на младежкия футбол у нас.

Тазгодишното издание на турнира е с участието на 8 юношески формации, набор 2003-2004. Това са Локомотив (Пловдив), Лудогорец (Разград), ЦСКА 1948 (София), Славия (София), Вардар (Скопие),  Олимпикс Ванкувър (Канада) , Стяуа (Букурещ) и Будучност (Подгорица).

Стадионът в Самоков вече посрещна и първите мачове от надпреварата. Отборът на Лудогорец (Разград) завърши наравно със Стяуа (Букурещ) като и двата тима отбелязаха по едно попадение. С равен резултат завършиха съперничеството си и отборите на Славия (София)и Будучност( Подгорица). В следобедните мачове Вардар (Скопие) надделя с 3:1 над отбора на ЦСКА 1948 (София), а юношите на Локомотив(Пловдив) се наложиха с 3:0 над отбора на  Олимпикс Ванкувър.

Ето и групите за турнира:

Група А: Локомотив (Пловдив), Славия (София), Олимпикс (Ванкувър), Будучност (Подгорица)

Група Б: Лудогорец (Разград), ЦСКА 1948 (София),  Вардар (Скопие), Стяуа (Букурещ)

Резултати от първия изигран кръг:

Лудогорец (Разград) 1:1 Стяуа (Букурещ)

Славия (София) 2:2 Будучност (Подгорица)

Вардар (Скопие) 3:1 ЦСКА 1948 (София)

Локомотив (Пловдив) 3:0 Олимпикс (Ванкувър)