Три набора взеха участие в турнира в памет на Краси Костов

Три набора от школата на Локомотив взеха участие в турнира в памет на Красимир Костов, провел се в Асеновград на стадион “Шипка”. “Черно-белите” уважиха надпреварата и демонстрираха, че винаги ще си спомнят с добро за отишлия си от този свят преди три години бивш футболист и домакин на “смърфовете”.

При набор 2009 Локомотив завърши на второ място. Момчетата на Светослав Каламов победиха Марица (4:3), завършиха наравно със Спартак (1:1) и отстъпиха на ЦСКА-София (2:4) в груповата фаза. На полуфиналите Локомотив набор 2009 срещна набор 2010 на „черно-белите“, като батковците спечелиха с 3:0.

На финалът Локомотив се изправи срещу ЦСКА-София. „Черно-белите“ диктуваха събитията на терена и играеха през по-голямата част от двубоя в половината на “червените”. Въпреки контрола върху играта и куп пропуснати възможности за отбелязване на гол, столичани спечелиха с минималното 1:0 с единствения си точен удар към вратата в срещата. Така локомотивци завършиха втори в Асеновград. Дариус Дуролари грабна наградата за най-добър полузащитник на турнира.

При набор 2010 възпитаниците на Тодор Костов спечелиха своята група след две победи над Брестник (3:0) и Шипка (3:0) и равенство 0:0 с Ботев (Пловдив). На полуфинала Локомотив отстъпи пред набор 2009 на Светослав Каламов, но в спора за третото място „черно-белите“ победиха Ботев (Пловдив) с 1:0 с гол в последната минута на срещата. Синан Чешли пък бе отличен за най-добър вратар.

При набор 2011 момчетата на Илиян Иванов завършиха трети. „Смърфовете“ загубиха от Ботев (2:4) и записаха два успеха над Асеновец (8:2) и Спартак (3:2). В последната си среща Локомотив отстъпи на ЦСКА-София с 2:6 и така „черно-белите“ останаха на трето място. Стефан Телкеджиев бе избран за най-добър защитник на турнира.