U17 и U15 започват утре участието си в Елитна група – Изток

Отборите на Локомотив U17 (набор 2004/05) и U15 (набор 2006/07) започват утре участието си в Елитна група – Изток. Пловдивчани стартират с гостуване на Дунав в Русе.

От този сезон ще има две групи при тези възрасти – Изток и Запад, а при U19 няма да има промени във формата.

“Черно-белите” отпътуваха за Русе днес по обед. Наставниците на двата отбора – Марчо Дафчев и Стойчо Драмов споделиха своите очаквания за двубоите с “драконите”:

Марчо Дафчев:
“Очаквам да направим утре добър мач и да вземем трите точки. Със сигурност няма да ни е лесно, Дунав (Русе) имат традиционно добри набори, съдейки по това, което съм видял през годините.

Разделянето на Елитната група на Източна и Западна – не можах да разбера много логиката, не съм много “за” това решение, но щом ръководството на БФС е решило, ние ще се съобразим с това. Ние сме в Източната група, според мен нивото ще е по-слабо в нашата група, но ние ще се готвим сериозно за всеки мач, нашата работа е да развиваме момчетата.

При всички положения дългата пауза без официални мачове ще даде своето отражение. Зимата проведохме подготовка, изиграхме 2 кръга и спряха първенството, но в крайна сметка това са неща, които не са планувани. Тренираме усилено от края на месец май, имахме много контроли, смятам, че сме готови за началото на сезон 2020/21.

Стойчо Драмов:
“Първи официален мач след доста време, малко необичайна година, в която имаше голямо прекъсване. Моето желание е момчетата да покажат качествата си и да постигнем добър резултат. Те са в такива възраст, в която са малко колебливи, но нашата работа е да им усъвършенстваме качествата и да се показват на терена.

От този сезон ще има две Елитни групи – ще се види резултата от това решение. Смятам, че ще се отслаби малко качеството. За нас няма голяма разлика, но единна група беше май по-добър вариант.

Имаме две нови попълнения – Максимилиан Бунтер (нападател), който тренира от доста време с отбора, идва от частна школа в Испания, и Чавдар Павлов (полузащитник/защитник) от Димитровград. Желая на тях и на всички момчета един успешен сезон.