Ясна е програмата на турнира “Cool Cup”, в който ще се включат три набора от ДЮШ

Утре децата от набори 2007, 2008 и 2009 в ДЮШ Локомотив ще отпътуват за столицата на Македония Скопие. Там те ще вземат участие в четвъртото издание на международния турнир “Cool Cup”. Надпреварата ще се проведе от 7-ми до 9-ти септември. Вече е ясна и програмата.
Най-малките локомотивци, от набор 2009, водени от треньора Светослав Каламов, в първия си мач на 7 септември ще се изправят срещу своите връстници от Кикер – Кралево. По програма началото на срещата е 11:20ч. Следващият им мач е на 8 септември, от 16:00 ч., срещу Дрим Тим.
Набор 2008, воден от треньора Марио Колев, стартира в петък, от 11:20 ч. срещу Вардар. В събота, 8 септември, „черно-белите“ ще премерят сили с Тефей. Началото на мача е 14:00 ч.
С мач срещу Кул – Кисела вода в петък от 12:00ч. ще стартират в турнира един от отборите на набор 2007, водени от треньора Илиян Иванов. На следващия ден от 14:40 ч. те ще срещнат Работнички, а от 17:20 ще срещнат Форца.
По информация от официалната страница на турнира във фейсбук, тазгодишното четвърто издание ще е най-масовото. В него ще се включат над 1000 участници от 64 отбора.
Освен домакина ФК Cool, местни представители ще бъдат Вардар, Жилина, Шкендия, Боец, Тиквеш, Албарса, Драчево, Форца, Таланти, Скупи, Нова колония, Македония Г.П, Бицо, Мондано, Карев, Дрин Тим, Фамос, Фламуртари, Ламасия и Тефей.
Списъкът на отборите от други страни включва Упещ (Унгария), ФК Арсенал -Косово, ФК Фенербахче – Турция, Цървена Звезда, Кикер, Омладинац, Лидер Лесковац и Войводина (Сърбия) и др.
Мачовете ще се играят на терените на ФК Cool и ФК Циментов завод в Кисела вода.
Турнирът “Cool Cup” се превръща в традиция, която дава възможност на подрастващите футболисти да създадат нови приятелства, да обменят опит и да демонстрират своите футболни качества.
„С този турнир искаме да свържем младите спортисти от страните от Балканите и да помогнем за развитието на спорта сред младите – споделят организаторите.