Юношите старша на Локомотив Пловдив загубиха от Спартак, след дузпи

Юношите старша на Локомотив Пловдив прекъснаха участието си в турнира за Купата на БФС, след като загубиха, след изпълнение на дузпи, с 3:5 от Спартак. Срещата от първия кръг се игра тази сутрин на осеяния с локви терен на стадион „Юрий Гагарин“.
Отборът, воден от Кириякос Георгиу, бе основно от играчи, родени 2001, като състава допълваха футболисти от наборите 2002 и 2003. Възможности да отбележат изпуснаха Филип Колев, Георги Мавродиев, Ангел Табаков и Мартин Паскалев. Противникът разчиташе предимно на лошия терен, грубата игра и контраатаките. След 0:0 в редовното време, мачът трябваше да се реши с дузпи. Даниел Чаушев, Златан Христев и Петко Петков се разписаха във вратата на домакините. Късметът обаче изневери на Филип Колев, който уцели греда и на Илия Смилянов, чийто удар бе спасен от вратаря на Спартак.
 
Съставът на Локомотив Пловдив:
Йордан Йотов, Мартин Паскалев, Петър Петров. Велко Мичкюров, Петко Петков, Илия Смилянов, Божидар Зелямов, Мирослав Христов, Георги Мавродиев, Филип Колев, Даниел Чаушев (Ангел Табаков, Златан Христев и Димитър Казаков)
Част от терена, на който се игра мачът